Seminari

Aktuelni seminari

RADIONICA "ŠTA SE PROMENILO IZMENAMA ZAKONA O SPREČAVANJU PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORIZMA" 

Public Aktiv Vas poziva na radionicu „Šta se promenilo Izmenama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma?“, koja će se održati 12.5.2020. u Beogradu, na našoj adresi Braće Jugovića 2a, u vremenu od 9h do 14h.

Zakon o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma stupio je na snagu 1. januara 2020. godine, sa obavezom usklađivanja unutrašnjih akata sa ovim zakonom najkasnije do 1. maja 2020. godine.

Radionica ima za cilj da upozna postojeće, ali i nove obveznike sa rešenjima izmena Zakona kako bi obveznici bili pripremljeni i prilagodili sisteme na vreme novinama u propisima. Tokom izlaganja polaznici će se postupno upoznati sa svim zakonskim rešenjima, kako onim koja su potpuno nova, tako i sa delovima koji su pretrpeli određene izmene.

U okviru seminara, biće obrađene sledeće teme

- Izmena postojećih i uvođenje novih pojmova;
- Lista obveznika, proširenje i izmene;
- Radnje i mere koje obveznici preduzimaju – izmene;
- Proširenje načina provere identiteta stranke;
- Izmene oko analize rizika;
- Licence za ovlašćeno lice i zamenika – novi kriterijumi;
- Izmene u delu nadzora i dr.

Ciljna grupa: Seminar je namenjen svim licima koja su obveznici prema važećem Zakonu o sprečavanju pranja novca i finanisaranja terorizma, ali i koji će postati shodno izmenama zakona, i to bankama, lizing kompanijama, osiguravajućim društvima, agentima za prenos novca, brokersko dilerskim društvima, menjačnicama, računovođama, revizorima, advokatima, agentima za promet nekretnina, javnim beležnicima, platnim institucijama i dr. Seminar je namenjen kako onima koji se tek upoznaju sa sistemom sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, tako i onima koji žele da u ovoj oblasti unaprede svoja znanja.

Predavač: Goran Lukić, visokokvalifikovani stručnjak sa višegodišnjim praktičnim iskustvom u oblasti sprečavanja i suzbijanja pranja novca. Međunarodno sertifikovani specijalista za sprečavanje pranja novca (CAMS) od strane ACAMS i mentor za pripremu polaganja ACAMS ispita. Na listi eksperata OSCE i za oblast suzbijanje finansijskog kriminala i pranja novca. Sertifikovani predavač od strane OSCE i UNODC. Tokom prethodnih nekoliko godina redovni predavač na obukama iz ove oblasti namenjenim policajcima, tužiocima i sudijama u organizaciji OSCE, UNODC, CEPOL, GIZ, kao i na obukama namenjenim finansijskom sektoru u organizaciji više agencija za edukaciju. Autor većeg broja radova, priručnika i udžbenika iz oblasti finansijskog kriminala i pranja novca.

KOTIZACIJA: Kotizacija po učesniku iznosi 13.900,00 dinara + PDV i obuhvata materijal u pisanoj formi, kafe pauze i ručak. 

PRIJAVLJIVANJE: Ukoliko ste zainteresovani za učešće na radionici možete se prijaviti organizatoru "Public Aktiv" d.o.o. podnošenjem prijave na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..  

Prijavite se, broj mesta na radionici je ograničen.