Seminari

Aktuelni seminari

SEMINAR "ŠTA NAM DONOSI NOVI ZAKON O AGENCIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU"

Narodna skupština Republike Srbije je 6.12.2019. godine usvojila dugo očekivani Zakon o agencijskom zapošljavanju, koji je počeo sa svojom punom primenom 1. marta 2020. godine.

Pozivamo Vas da uzmete učešće na seminaru o primeni ovog Zakona, koji Public Aktiv organizuje 7.5.2020, u svojim prostorijama u Beogradu, Braće Jugovića 2a.

Seminar će Vam pomoći da razumete kada i na koji način Vaša kompanija može da angažuje radnu snagu preko agencija za zapošljavanje, odnosno mimo standardnog radnog odnosa, koja su prava i obaveze poslodavca korisnika u tom slučaju, a koja prava imaju upućeni zaposleni ili kako da rešite problem nedovoljnog broja zaposlenih bez zapošljavanja novih saradnika.

Na seminaru će biti prezentovane novine koje donosi Zakon uključujući i prava i obaveze agencije za privremeno zapošljavanje i poslodavca korisnika, uslovi za ustupanje zaposlenih, razlike između zadruga i agencija za privremeno zapošljavanje i brojna druga pitanja.

Seminar je namenjen i svima koji se bave javnim nabavkama, jer se ova oblast u dobroj meri prepliće i sa javnim nabavkama, tako da otvara dosta pitanja u vezi sa adekvatnom sadržinom konkursne dokumentacije za postupke koje naručioci tek treba da pokrenu u situacijama kada preko agencija angažuju kadrove, posebno u pogledu sadržine modela ugovora, ali može da utiče i na ugovore koji su u fazi realizacije iako su zaključeni pre 1.3.2020. godine.

Takođe, biće diskutovane osnovne dileme vezane za primenu Zakona o praksi.

Seminar će voditi advokat Jovana Tomić, partner u advokatskoj kancelariji CT Legal. Poslednjih petnaest godina bavi se advokaturom u oblastima radnog prava, zaštite podataka o ličnosti, zapošljavanju stranaca i poreskog prava. Jovana aktivno učestuje u radu Odbora za radno pravo Američke privredne komore i organizuje, vodi i učestvuje u brojnim predavanjima na temu radno pravnog zakonodavstva u Srbiji. Veliki broj međunarodno priznatih organizacija koje se bave istraživanjem pravne prakse u Srbiji, na račun njenog rada objavile su brojne preporuke zadovoljnih klijenata, kako stranih tako i domaćih.

KOTIZACIJA: Kotizacija po učesniku iznosi 13.900,00 dinara + PDV i obuhvata prisustvovanje predavanjima, materijal u pisanoj formi, kafe pauze i ručak.

PRIJAVLJIVANJE: Ukoliko ste zainteresovani za učešće na radionici možete se prijaviti organizatoru "Public aktiv" d.o.o. podnošenjem prijave na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.