RADIONICA "PRIMENA ZAKONA O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI" 

Public Aktiv Vas poziva na radionicu Primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koja će se održati 3.3.2020. u Beogradu, na našoj adresi Braće Jugovića 2a, u vremenu od 9h do 14:30h.

Ako Vaša firma prikuplja podatke o ličnosti i raspolaže njima na bilo koji način, sasvim sigurno se nalazi pod režimom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, a to znači da ima zakonsku obavezu da uskladi svoje poslovanje sa istim.

Podatak o ličnosti je svaki podatak koji se odnosi na neko fizičko lice. To mogu biti: ime i prezime, adresa, imejl adresa, JMBG, brojevi telefona, podaci o zdravstvenom stanju, visina zarade, ocene u školi, podaci o obrazovanju, bračnom statusu, računi u bankama, broj lične karte i dr. 

Na radionici saznajte sa kojim obavezama morate da se uskladite, da li se nešto iz Vašeg poslovanja može smatrati podatkom o ličnosti, šta se sve smatra obradom podataka o ličnosti, kakve su obaveze lica za zaštitu podataka o ličnosti, kakva su prava lica čiji se podaci obrađuju, na koji način se postupa ukoliko dođe do povrede, koji su mehanizmi zaštite povređenih prava.

Ako ste u obavezi po Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti da odredite lice za zaštitu podataka o ličnosti, a to niste učinili, činite prekršaj za koji je zaprećena novčana kazna u rasponu od 5.000 do 2.000.000 dinara.

CILJNA GRUPA: Radionica je namenjena pravnim licima i preduzetnicima iz oblasti trgovine, bankarstva, medija, telekomunikacija, izdavaštva, osiguranja, bezbednosti, turizma, ugostiteljstva, javnim preduzećima, državnim organima i organizacijama, organima i organizacijama autnonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, ustanovama obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite, kulture, sporta, fizičke kulture i svim drugim organizacijama i licima koji obrađuju podatke o ličnosti i čiji se podaci obrađuju.

PREDAVAČ: Radionicu će voditi Aleksandra Lakićević, diplomirani pravnik sa višegodišnjim iskustvom u Sektoru za nadzor Službe Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

KOTIZACIJA: Kotizacija po učesniku iznosi 13.900,00 dinara + PDV i obuhvata prisustvovanje predavanjima, materijal u pisanoj formi, kafe pauze i ručak.

PRIJAVLJIVANJE: Ukoliko ste zainteresovani za učešće na radionici možete se prijaviti organizatoru Public Aktiv d.o.o. podnošenjem prijave na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 011/263-71-28, 011/218-79-20 i 065/649-2534, od 8-16 časova. Kontakt osoba je Marina Božović.