Braće Jugovića 2a, Stari grad, Beograd

office@publicaktiv.com 011/2637-128 011/2187-920 065/649-2534

Šta nam donosi novi Zakon o agencijskom zapošljavanju

Public Aktiv je, po prvi put, organizovao radionicu na temu Zakona o agencijskom zapošljavanju, dana 20.2.2020, u svojim prostorijama u Beogradu.

Na seminaru je polaznicima detaljno prikazano kada i na koji način kompanije mogu da angažuju radnu snagu preko agencija za zapošljavanje, odnosno mimo standardnog radnog odnosa, koja su prava i obaveze poslodavca korisnika u tom slučaju, a koja prava imaju upućeni zaposleni ili kako da reše problem nedovoljnog broja zaposlenih bez zapošljavanja novih saradnika.

Na seminaru su bile prezentovane novine koje donosi Zakon uključujući i prava i obaveze agencije za privremeno zapošljavanje i poslodavca korisnika, uslovi za ustupanje zaposlenih, razlike između zadruga i agencija za privremeno zapošljavanje i brojna druga pitanja.

Seminar je vodila advokat Jovana Tomić, partner u advokatskoj kancelariji CT Legal. Poslednjih petnaest godina bavi se advokaturom u oblastima radnog prava, zaštite podataka o ličnosti, zapošljavanju stranaca i poreskog prava.

Datum

20.02.2020.