Braće Jugovića 2a, Stari grad, Beograd

office@publicaktiv.com 011/2637-128 011/2187-920 065/649-2534

Otvoreni postupak po Novom ZJN-u

Public Aktiv je organizovao 9. po redu seminar „Korak po korak u sprovođenju otvorenog postupka po Novom ZJN-u“ 29. januara 2020. godine.

Zajedno sa učesnicima seminara, prošli smo otvoreni postupak po Novom ZJN-u, od početka do kraja, od plana javnih nabavki do zaključenja ugovora, uključujući zaštitu prava kako na konkursnu dokumentaciju, tako i na odluku o dodeli ugovora. Svaki korak, svaku fazu otvorenog postupka (pokretanje postupka, pripremu konkursne dokumentacije, otvaranje ponuda, stručnu ocenu ponuda, zaključenje ugovora) poredili smo sa još uvek važećim ZJN-om, kako bi učesnicima skupa približili kako će se otvoreni postupak zapravo sprovoditi od 1. jula 2020. godine. Uzeli smo u obzir i nova pravila za izmene ugovora, jer je i to nešto sa čime se naručioci mogu susresti već u julu 2020. godine. Drago nam je da su radionici prisustvovali i predstavnici ponuđača, jer se dosta pravila o kojima smo pričali odnosi i na njih (sadržina konkursne dokumentacije, postavljanje pitanja na konkursnu, priprema i podnošenje ponuda, stručna ocena ponuda, zaštita prava). Kako se ukida postupak javne nabavke male vrednosti, otvoreni će biti postupak koji će naručioci najčešće sprovoditi, te je zato jako važno da se već sada i naručioci i ponuđači detaljno upoznaju sa svim novim pravilima.

PREDAVAČI su bili: Milica Maletić, konsultant za javne nabavke i dugogodišnji član Republičke komisije za zaštitu prava i Daliborka Srećkov, donedavno predstavnik i rukovodilac u Upravi za javne nabavke, sada pridruženi član Public Aktiva.

Datum

29.01.2020.